İSTANBUL / EYÜPSULTAN - Alibeyköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Kendimizi Sorumlu Hissediyoruz

KENDİMİZİ SORUMLU HİSSEDİYORUZ

Ülkemizin ve dünyanın doğal yapısını korumak için israfın önlenmesi ve sınırlı olan dünya kaynaklarının en verimli şekilde kullanılması büyük önem taşıyor. Amacımız Öğrencilerimize bilinçli ve duyarlı tüketim alışkanlıkları kazandırmak, onları  Meslek Lisesi'nden ham madde ve geri dönüşüm bilincinin farkında olarak mezun etmektir. Bugün öğrenci olan gençlerimiz geleceğin üreticileri olacak ve ülkemizin farklı sanayi kollarında ön sıralarda yer alarak ekonomimize yüksek katma değer sağlayacaklardır.

Hedefimiz okulumuzda öğrencilerimizin başrolde olduğu etkin bir  atık toplama sistemini sürdürülebilir kılmaktır. Bu bilinçle her yıl çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Çalışmalarımız;

·     Okulumuzda belirli Geri Dönüşüm Noktaları oluşturarak atıklarımızı kaynağında ayrıştırıyoruz.

·     Eyüpsultan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından verilen seminerlere düzenli olarak katılım sağlıyoruz.

·     Tap için düzenli olarak atık pilleri topluyoruz.

·     Her yıl Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'ne katkı sağlamak amacıyla plastik kapak toplama kampanyasına katılıyoruz.

·     Tübitak Projelerine mutlaka her yıl en az bir geri dönüşüm projesi ile başvuruda bulunuyoruz.

Yayın: 14.06.2021 - Güncelleme: 12.11.2021 23:04 - Görüntülenme: 910